Fiskere afviser at være stråmænd for kvotekonge

Et mindre netværk af fiskere, der alle har skibe, som er majoritetsejede af den store Skagen-fisker Henning Kjeldsen, er under beskydning for at være stråmandsvirksomheder. Fiskerne afviser beskyldningerne.
Foto: Gorm Olesen/Jyllands-Posten
Foto: Gorm Olesen/Jyllands-Posten

Fiskeren Henning Kjeldsen er mere end nogen anden blevet personificeringen af begrebet kvotekonge, som i sensommeren har nydt stor opmærksomhed.

Berlingske har efter inspiration fra det svenske medie Njord kortlagt fiskerens netværk af selskaber og ejerskaber. Kortlægningen viser, at der kan være et ulovligt antal kvoter i enkeltselskaber og at der kan være stråmandsvirksomhed. Men mistanken om stråmandsvirksomhed afvises af nogle af de lokale fiskere, som har skibe, hvor Henning Kjeldsen er majoritetsejer.

Blandt dem er Brian Bloch Larsen, der ejer 49 pct. af Fiskeriselskabet Stephanie HM 349 og Johnni Kaalund Munksgaard, der har minoriteten i P/R Frida Amalie L549.

"Kjeldsen blander sig overhovedet ikke. Det er mig, der styrer det. Jeg er ikke stråmand for nogen. Henning Kjeldsen hjalp mig og Brian i gang og gik med i banken, så vi kunne få en god ordning. Han er den eneste blandt de store fiskere, der har været åben overfor at give stafetten videre til yngre fiskere i større målestok," siger Johnni Kaalund Munksgaard til Berlinske.

Regeringen vil delvist have kvoter tilbage fra storfisker

Skagens rigeste fisker mistænkt for stråmandsvirksomhed

Kvotekonges hustru har købt fiskekvoter for 123 millioner

De største danske kvoteejere lander enorme gevinster

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også