FødevareWatch

Medie: Flytning af fiskeriministerium koster tocifret beløb

Flytningen af it-systemer og indkøb af nye it-licenser på fiskerikontrolområdet udgør tunge millionposter i flytningen af fiskeriministeriet. Flytningen kommer til at koste et tocifret millionbeløb, skriver DR.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det koster ifølge interne notater, som DR er kommet i besiddelse af, et tocifret millionbeløb at flytte fiskeriministeriet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Ministeriet for Ligestilling og Nordisk samarbejde, der hører under Karen Ellemann (V).

Alt om sagen om ministeriets håndtering af de danske fiskekvoter

Den samlede regning er endnu ikke gjort op, men ifølge notatet koster flytningen af IT-systemer og indkøb af nye IT-licenser på fiskerikontrolområdet statskassen 27,9 mio. kr. over de næste to år. Dertil kommer en årlig IT-ekstraudgift på 7,3 mio. kr. fra 2020.

"De her udgifter er en direkte konsekvens af flytningen. Det har i høj grad noget at gøre med den licenspolitik, man har. Hvis man flytter det til en anden juridisk enhed, så er der omkostninger ved det," siger Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, til DR.

Esben Lunde forbliver miljø- og fødevareminister

Fiskere: "Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring"

Fiskeriudvalg giver fremover fiskeriminister kortere line

Statsrevisorer om fiskekvoter: Den er gal på alle tangenter

Rigsrevisionen retter skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriet

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier