FødevareWatch

Fiskere: "Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring"

Danmarks Pelagiske Producentorganisation hilser fiskeriets nye minister velkommen, og glæder sig over hendes tilknytning til Udenrigsministeriet, da industrien står over for store udfordringer med kommende brexit.

Foto: Colourbox

Esben Lunde Larsen (V) er færdig som minister for fiskeri, og i stedet har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indsat partifællen Karen Elleman på posten.

Hun har derved ministeransvaret for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde og har forankring i Udenrigsministeriet modsat Miljø- og Fødevareministeriet. Det glæder formand i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Esben Sverdrup Jensen.

Modtag FødevareWatchs nyhedsbrev gratis!

"Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring i form af Brexit. I Karen Ellemann, har vi fået en meget erfaren minister ved roret, når danske interesser skal styres sikkert igennem forhandlingerne med UK om fremtidens fiskeri i Nordatlanten”, siger han i en pressemeddelelse.

I oktober ventes EU-forhandlinger om næste års fiskekvoter i Østersøen at begynde.

"Ministeren kommer ikke til at ligge på den lade side. Vi har et turbulent efterår i vente, med Brexit og med afgørende internationale forhandlinger om fiskekvoterne for næste år. Vi ser frem til hurtigst muligt at mødes med den nye fiskeriminister og introducere hende til vores verden over og under havet," siger Esben Sverstrup Jensen videre.

Overblik: Lunde Larsens politiske møgsager

Britisk minister har fået brexit-ballade efter møde i Danmark

Esben Lunde Larsen håber hans afgang vil give ny start for fiskeriet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier