FødevareWatch

Fiskeriudvalg giver fremover fiskeriminister kortere line

Karen Ellemanns (V) arbejde med at genoprette fiskeriforvaltningen skal følges af et særligt udvalg fremover. Fem afsnit tilføjet nederst med flere detaljer og citater fra Ellemann.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau

Der er flertal i Folketinget for at nedsætte et særligt fiskeriudvalg. Det skal blandt andet følge fiskeriminister Karen Ellemanns (V) genopbygning af fiskeriforvaltningen via månedlige samråd.

Miljø- og Fødevareudvalget vil senere onsdag tage stilling til forslaget, som Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er kommet med.

De Radikale og SF bakker op. De fire partier stod bag fiskeripakken, som blev lavet sidste år udenom regeringen. Enhedslisten og Alternativet siger ligeledes god for fiskeriudvalget. 

Det oplyser Simon Kollerup, der er Socialdemokratiets fiskeriordfører.

"Vi er et stort flertal i Folketinget, som ønsker, at fiskeriområdet og regeringens håndtering af området følges mere nøje med parlamentarisk lup. Derfor nedsættes udvalget.

Den største arbejdsopgave for udvalget bliver kontrollen med regeringen i genopbygningen af fiskeriforvaltningen. Men vi vil også tage emner som Brexit og andre fiskerirelaterede sager op," siger Kollerup.

Foruden månedlige samråd skal Ellemann give årlige redegørelser for udviklingen i kvotekoncentrationen og antallet af kvotekonger. 

Efter en kras kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af kvotekoncentrationen i dansk fiskeri blev fiskeriområdet i begyndelsen af august flyttet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Fiskeriet hører nu under Ellemann. Hun kan dermed kan kalde sig minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Tidligere på måneden udtalte hun, at det er vigtigt for hende at have "et godt og konstruktivt samarbejde" med Folketinget på området. I en skriftlig kommentar til Ritzau lød det:

"Vi har allerede i dag et tæt samarbejde om disse emner på de løbende møder i ordførerkredsen og på samråd og møder i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor fiskeriområdet hører til.

Jeg er bekendt med, at S og DF ønsker at formalisere dette samarbejde yderligere, og det må være en sag for Folketinget at afgøre, om det anses som nødvendigt at nedsætte et separat udvalg til det."

Regeringen vil delvist have kvoter tilbage fra storfisker

Fiskeriformand: Katastrofalt at vi sælger ud af vores fiskekvoter

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier