FødevareWatch

Fast fiskeauktion skal være attraktion

Torvehallerne i København skal i fremtiden danne ramme om en tilbagevendende fiskeauktion, der én gang måneden skal give storbyboerne nemmere adgang til friske fisk.

Foto: Hav Torvehallerne A/S.

"Det giver torvet stemning og skal gøre det endnu billigere for folk at spise friskfanget dansk fisk."

Fiskehandler Tommy Raabo Fischer, der til dagligt har fiskebutikken Hav i de københavnske Torvehaller, vil i fremtiden afholde en månedlig fiskeauktion.

Hav holdt sin første fiskeauktion sammen med Hanstholm Fiskeriforening sidste år som en årlig begivenhed, der siden er blevet afholdt en gang mere. Nu skrues der op for frekvensen.

"Det giver torvet den markedsstemning som mange savner, hvor man møder stadeholderne og kommer tæt på råvarerne og hinanden," udtaler Tommy Raabo Fischer, der selv er fjerdegenerationsfiskehandler.

Ideen er, at auktionen skal afholdes sidste søndag i måneden, så også de studerende uden så mange penge i den ende af måneden kan forsøde livet med friske fisk fra fiskehandleren.

"Det skal gøre det endnu billigere for folk at spise friskfanget dansk fisk – også for studerende. Hvis vi også skal spise fisk i fremtiden, skal vi have de unge med og vise dem, at det ikke behøver at være dyrt at spise råvarer af høj kvalitet, når man spiser fisk i sæson," siger fiskehandleren.

Branchen melder om akut mangel på fiskehandlere i Danmark

Ombejlet fiskehandler fastholder mantra trods stort vokseværk

Lokalt fokus fordobler salget af østers

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier