FødevareWatch

Branchen melder om akut mangel på fiskehandlere i Danmark

Organisationen Fødevaredanmark og detaildelen af erhvervet beretter om stor mangel på fiskehandlere og en fastlåst situation omkring uddannelsen af nye fiskehandlere. Det har store følger for rekrutteringen, hedder det.

Hav i Torvehallerne. | Foto: Hav Torvehallerne A/S.

Der er stor mangel på unge mennesker, som er parate til at rykke om bag disken og sælge frisk fisk i Danmark. Det fortæller Fødevaredanmark og detailfolk fra fødevareerhvervet.

"Det er bare ikke sexet. Det er svært at skaffe unge mennesker, der gerne vil være bagere, slagtere eller fiskehandlere. Vi har så den yderligere dimension på problematikken, at vi ikke er en godkendt erhvervsuddannelse endnu. Derfor kan vi ikke gå ud til erhvervsskolerne og reklamere for uddannelsen over for de unge mennesker, der tager introforløbet Mad og mennesker," siger næstformand i Fødevaredanmark, fiskehandler og formand for Danske Fiskehandlere, Martin Maric.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier