Foodservice Danmark-chef: "Man kan ikke udvikle sig hverken personligt eller professionelt uden at lave fejl"

Karrierevejen: Efter 17 i udlandet er Christian Storinggaard for nyligt vendt hjem til Danmark for at blive topchef i Foodservice Danmark. Den rejselystne leder deler ud af sine erfaringer.

Den 44-årige globetrotter Christian Storinggaard vendte efter 17 år i udlandet hjem til Danmark i årets begyndelse for at overtage styrepinden i Dagrofa-ejede Foodservice Danmark.

Siden hans ankomst har selskabet købt sig ind i både slagteriet Grambogård og fiskegrossisten Strandby Fisk.

Men Christian Storinggaards vej til posten har været snørklet og krævet hårdt arbejde, fortæller han.

Hvilken karrierevej så du for dig selv som ung?

"Min far arbejdede for ØK, og jeg boede som barn både i Holland og Canada. Jeg var meget inspireret af den livsstil, som herskede i shipping miljøet med international handel og forretning. Da jeg startede min karriere, drømte jeg derfor om at arbejde inden for shipping."

Kom tæt på nogle af branchens nøglepersoner i 'Karrierevejen'

Hvad har været afgørende for dine karrierevalg?

"Det er flere faktorer, og de har skiftet over tid. I begyndelsen af min karriere var mine valg påvirket af, hvorvidt der var fremdrift i min karriere, og om jeg kunne udvikle mig professionelt med opgaven og jobbet.

I de seneste år har mine valg været påvirket af udfordringerne i opgaven, og de mennesker som jeg har kontakt med dagligt. Udover at skulle udfordres fagligt skal jeg have god kemi med dem, jeg arbejder sammen med, og vi skal dele en generel grundlæggende enighed om etik, og hvad der definerer godt management."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skifte i din karriere?

"Det må være i 2001, da jeg opsagde min stilling i Hempel og startede mine egne selskaber i USA og Hong Kong.

Det var et skift på alle punkter:

  1. Fra ansat til selvstændig.
  2. Fra coatings industrien (B2B) til sportsartikler (B2C).
  3. Fra anerkendt virksomhed og brand til et ukendt start-up.
  4. Fra et relativt komfortabelt miljø med kendte kunder, til opsøgende salg til verdens største detaillister som Wal-Mart, Target, K-Mart mm. Og det i verdens mest aggressive detailmiljø.
  5. Derudover skulle jeg naturligvis lære både produktionsmiljøet i Kina og salgslandskabet i USA på samme tid. Begge områder jeg ikke havde erfaring indenfor."

Hvad er det bedste råd, du har fået i din karriere?

"At man kommer langt med flid og hårdt arbejde.

Hvis man arbejder hårdt for noget og er vedholdende, kan man komme rigtigt langt. Jeg har mødt mennesker, som var meget intelligente og talentfulde, men de kom ingen vegne, fordi de ikke var villige til at arbejde hårdt for at nå deres mål. Og på den anden side har jeg mødt mennesker, som hverken havde stort talent eller var synderligt intelligente, men som knoklede igennem og bare blev ved, indtil opgaven var løst. Og de nåede generelt alle deres drømme og mål.

Der er naturligvis også mennesker, som har både talent og intelligens, og som ikke er bange for at arbejde hårdt, og de kommer langt. Men generelt slår hårdt arbejde talent."

Hvad er den værste beslutning, du har taget i din karriere, og hvad gjorde du for at rette op på det?

"Da jeg ikke har taget en Bernie Madoff-agtig (stifter af Nasdaq-børsen, der er i fængsel for at have snydt tusinder af investorer for milliarder af dollars, red.)  beslutning og tror på, at man sjældent fortryder de ting man gør, men derimod de ting man ikke gør, så er der ikke en beslutning, som jeg kan klassificere som at være den værste i min karriere.

Jeg har naturligvis taget forkerte beslutninger mange gange. Men jeg mener, at jeg har lært af fejltagelserne hver gang. Og det er en naturlig del af at lave forretning. Man kan ikke udvikle sig hverken personligt eller professionelt uden at lave fejl."

Hvilken personlig egenskab har du trukket mest på i din karriere?

"Det er nok min utålmodighed.

Jeg kan som regel ikke forstå, at ting skal tage lang tid. Den rigtige måde at løse udfordringer på er ofte både logisk og indlysende. I de tilfælde behøver man ikke bruge så meget tid på at diskutere eller holde lange møder, men derimod skal man rulle ærmerne op og bare go fix.

Der findes naturligvis også udfordringer, som kræver et større analysearbejde eller involvering af en større gruppe mennesker for i sidste ende at opnå hurtig eksekvering. Men i de tilfælde skal alle involverede stadig have en fornemmelse af, at tingene haster og gøre alt for komme igennem processen så hurtigt som muligt."

Hvilket råd vil du give nyuddannede, der ønsker en karrierevej som din?

"Udover at man ikke skal være bange for hårdt arbejde, så skal man ikke være bange for at tage chancer og hoppe ud på dybt vand. Som Henry Ford sagde: 'Uanset om du tror du kan eller ikke kan, så har du ret'."

Aarstidernes direktør: Mit bedste råd er at slippe kontrollen og stole på processen

Stryhns-chef: Bedste beslutning var at opgive international karriere

"Branchen har udviklet sig til en magtkamp"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også