Kom tæt på nogle af branchens nøglepersoner i 'Karrierevejen'
FødevareWatch stiller i løbet af sommeren nogle af branchens fremtrædende personligheder spørgsmål om deres karriere. Det sker i konceptet Karrierevejen. Få en samlet oversigt over artikelserien her.
AF REDAKTIONEN
Fødevare- og drikkevarebranchen er fyldt med spændende personligheder. I løbet af sommeren svarer en række af disse mennesker på personlige spørgsmål om deres karrierer.
Herunder følger links til alle de publicerede artikler i serien Karrierevejen.
Georg Parsbo, adm. direktør i Dr. Oetker
"Jeg har brugt tre råd: Opfør dig ordentligt overfor andre. Vær tro mod dig selv og husk, at vejen til målet ikke altid er lige frem. Når du er 30, skal du kunne noget. Når du er 40, skal du være noget, og når du er 50, skal du eje noget (mangler endnu selv den sidste del.) Det sidste er et råd, der både udviser ambition, men også en vis tålmodighed - det tager tid at bygge både sig selv og et job op."
"Jeg synes hele tiden, jeg lærer noget nyt og bliver klogere på mange ting. Det ville i det hele taget være lettere at leve livet baglæns, hvis det var en mulighed. Omvendt er det ekstremt spændende at være i en branche, hvor konstant udvikling er et konkurrenceparameter, og man må prøve sig frem med nye tiltag hele tiden."
Annette Hartvig Larsen, adm. direktør i Aarstiderne
"Jeg er da træt af, at jeg i 2008 syntes det var en god idé, at åbne Aarstiderne i Tyskland. For det første undervurderede jeg, hvor store de kulturelle barrierer er, og for det andet kom finanskrisen buldrende lige i hælene på, at de første kasser landede i Hamburg."
"Det (den største udfordring, red.)er nok dilemmaet i at få stordrift og høj fleksibilitet til at gå hånd i hånd og være værdiskabende. Det skal balanceres meget nøje for at skabe et solidt forretningsgrundlag i samspil med håndteringen af de eksterne parametre som eksempelvis Brexit eller det danske sommervejrs indflydelse på grillsæsonen."
"Livet er vel en evig kamp mellem komfort og spænding, og selvom jeg absolut ikke har noget imod det velkendte og det trygge, så tænker jeg, at det er spændingen, udfordringen og det dybe spring, man vil sidde i gyngestolen og glæde sig over, når man engang har trukket sig tilbage."
Christian Storinggaard, adm. direktør, Foodservice Danmark
"Jeg har naturligvis taget forkerte beslutninger mange gange. Men jeg mener, at jeg har lært af fejltagelserne hver gang. Og det er en naturlig del af at lave forretning. Man kan ikke udvikle sig hverken personligt eller professionelt uden at lave fejl."
"Som adm. direktør har du hånden på kogepladen, mere end jeg havde drømt om. Du er styrmanden og kaptajnen, som enten kan sejle os sikkert i havn eller direkte ind i klipperne og synke skibet. Jeg har i mange år refereret til en adm. direktør og iagttaget deres kunnen, beslutninger, væremåde og ledelsesform. Det har jeg lært meget af og taget med mig i dag. Jeg forbliver dog tro mod min mavefornemmelse og min evne til at skubbe virksomheden op i et højere tempo og niveau hver dag. Det er nok lidt hårdt for dem omkring mig, men jeg kender ikke andre måder."
"Jeg har altid fået meget feedback, da jeg har opsøgt det kontinuerligt – så rådene er mange. Det, der dog har gjort størst indtryk, var da jeg som ung leder i starten af 20'erne fik af vide, at jeg godt kunne virke arrogant. Sådan så jeg ikke mig selv, men min refleksion var, at det bundede i usikkerhed på det tidspunkt."
Den erfarne handelsmand og medstifter af det økologiske slagteri Friland, Karsten Deibjerg Kristensen, fortæller ærligt om sit svære brud med Danish Crown og især med sit "hjertebarn", som han forlod efter 22 år. Nu er han selvstændig. Og den beslutning har han aldrig fortrudt.
Det tyske måltidskasseselskabs nordiske afdeling Hellofresh Nordic lander et millionoverskud på bundlinjen i året 2023, som har været præget af ”pres på husholdningernes indkomster.”
Selvom der er taget et stort skridt, kan der blive behov for yderligere besparelser i Coop siger topchef, der samtidig forsvarer nedskæringer kort efter ejerskifte. ”Der er brug for klarhed”.
Dokumenter fra konkursoprydning viser en Skare-koncern, der var presset længe før konkursen. Og hvor ledelsen talrige gange overførte millioner for at få likviditeten til at glide.
Coop forventer at have en ny kædedirektør for Kvickly og Superbrugsen på plads ”indenfor den nærmeste fremtid,” oplyser koncernen efter ændringer i toppen.
Selvom der er taget et stort skridt, kan der blive behov for yderligere besparelser i Coop siger topchef, der samtidig forsvarer nedskæringer kort efter ejerskifte. ”Der er brug for klarhed”.
Coop forventer at have en ny kædedirektør for Kvickly og Superbrugsen på plads ”indenfor den nærmeste fremtid,” oplyser koncernen efter ændringer i toppen.
Stigende import af polsk kylling til Danmark presser kyllingeselskabet Danpo, som holder igen med udfasningen af hurtigvoksende kylling, selvom forbrugerne er på vej tilbage, fortæller adm. direktør.
Dokumenter fra konkursoprydning viser en Skare-koncern, der var presset længe før konkursen. Og hvor ledelsen talrige gange overførte millioner for at få likviditeten til at glide.