FødevareWatch

Medie: Antibiotika-recepter blev fordoblet forud for regelstramning

Forud for en regelændring omkring forbruget af antibiotikaet colistin i de danske svinestalde blev antallet af recepter udskrevet af danske dyrlæger skruet voldsomt op, skriver Ingeniøren.

Foto: Colourbox

1. april trådte nye regler om anvendelsen af antibiotikaet colistin i kraft, og det betød ifølge tal fra Fødevarestyrelsens Velstat-database, at antallet af recepter blev fordoblet i månederne op til.

Det skriver Ingeniøren.dk

Colistin, der anses som "et sidste udvejspræparat" vægtes nu med faktor 10 i svineproducenternes medicinregnskab, men siden nyheden om, at regelændringen skulle træde i kraft, som kom i starten af marts, blev der frem til 1. april ordineret 143 kilo, hvilket næsten var en fordobling fra måneden før, hvor der samlet blev udskrevet 79 kilo. I april faldt niveauet igen til under fire kilo.

"Vi skriver recepten ud på forhånd ud fra en vurdering af, hvor mange grise vi regner med bliver syge, indtil vi kommer næste gang. Og medicinen kommer i bestemte pakningsstørrelser, eksempelvis i kilo, og så skal vi vurdere, om vi vil udskrive ét eller to kilo," siger Ken Steen Pedersen, formand for Faggruppe Svin ved De Danske Dyrlæger til Ingeniøren.

Han henviser også til, at årsagen til de øgede mængder kan være, at der i marts var en påske med flere helligdage, hvor dyrlægerne ikke besøgte besætningerne.

Næsten ingen fund af antibiotika i dansk svinekød

Landbruget er glade for faldende antibiotikaforbrug

Undersøgelse: Mindre antibiotika i svin - mere i kyllinger

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier