FødevareWatch

Karen Ellemann: Hammeren skal falde over for mange fiskekvoter

Den nye fiskeriminister vil sikre hårdere sanktioner for fiskere, der overskrider kvoteloftet.

I Rigsrevisionen beretning af Miljø- og Føde­vare­mi­nisteriets forvaltning af fiskerikvoterne fremhæver revisionen, at sanktioner mod storfiskere, der køber ulovligt mange kvoter, er svage og virkningsløse.

Derfor vil Karen Ellemann (V), der har overtaget fiskeriområdet fra Esben Lunde Larsen (V), nu stramme sanktionerne. Bl.a. er den såkaldte tremånedersregel i skudlinjen. Den betyder, at en fisker, der har for mange kvoter, skal skille sig af med de ulovlige kvoter inden for tre måneder, men derudover ikke står til straf.

Det skriver Berlingske Business.

"Tremånedersreglen skal afskaffes. Og så er det klart, at vi skal se på hårdere sanktioner, så det får konsekvenser, hvis man overskrider kvoteloftet. Hammeren skal falde," siger ministeren, der dog endnu ikke vil fremføre konkrete forslag.

Socialdemokratiet vil have ryddet op i antallet af kvotehandler

Skagens rigeste fisker mistænkt for stråmandsvirksomhed

Topembedsmand skaffede sponsorater fra storfiskere

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier