FødevareWatch

Socialdemokratiet vil have ryddet op i antallet af kvotehandler

Kvotekongerne har haft alt for let spil i de seneste år, og Socialdemokratiets fiskeriordfører kræver, at der bliver ryddet op i det høje antal uigennemsigtige kvotehandler, som sidste år nåede op på 10.000.

Foto: PER FOLKVER/Ritzau/ARKIV

Rigsrevisionen rettede i sin sønderlemmende kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af de danske fiskekvoter i perioden 2003-2017 særligt skytset mod, at 90 pct. af de danske fisk bliver fisket af 119 store kvoteholdere.

Rigsrevisionens beretning kritiserede også, at der blandt de 119 store danske fiskere sidste år blev foretaget omkring 10.000 handler med kvoter, og at ministeriet ved flere tilfælde ikke har haft styr på kvoteudvekslingerne samt folkene bag.

I dagens udgave af Berlingske kræver Socialdemokratiets fiskeriordfører Simon Kollerup, at der bliver ryddet op i det høje antal kvotehandler.

"Kvotekongerne har haft alt for let spil i det her virvar af kvotehandler, og ministeriet har ikke været sin opgave voksen," siger han til avisen.

Kvotekonger var løsningen - men nu er de problemet

Rigsrevisionen retter skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriet

Skagens rigeste fisker mistænkt for stråmandsvirksomhed

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier