FødevareWatch

Skagens rigeste fisker mistænkt for stråmandsvirksomhed

En af Danmarks rigeste fiskere og ejere af flest kvoter mistænkes for stråmandsvirksomhed i fiskekvotesag, skriver Berlingske.

Foto: /ritzau/Gorm Olesen

Ifølge Berlingske er Skagens rigeste fisker og største kvoteejer, Henning Kjeldsen, politianmeldt for via stråmandsvirksomhed at tilegne sig et uberettiget antal fiskekvoter.

Avisen henviser til den omdiskuterede beretning fra Rigsrevisionen, "Kvotekoncentrationen i dansk fiskeri", hvorfra avisen har identificeret den kendte fisker.

Det er ikke første gang, at Henning Kjeldsen er i søgelyset for netop stråmandsvirksomhed. I 2105 anmeldte Greenpeace ham til politiet for samme, men Miljø- og Fødevareministeriet vurderede ikke, at der var indikationer på stråmandsvirksomhed dengang og videresendte ikke vitalt materiale til Nordjyllands Politi.

En beslutning, som har mødt hård kritik fra Rigsrevisionen i selvsamme rapport, som FødevareWatch tidligere har skrevet.

Henning Kjeldsen har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske, men hans advokat, Lars Espersen fra Frederikshavn-kontoret Espersen Advokater, skriver i en mail til Berlingske.

"Rederiet Gitte Henning og familien Kjeldsen har efter samråd med mig for længst besluttet, at jeg udtaler mig på deres vegne."

Fem personer er politianmeldt i sag om kvotekonger

Ministerium videregav ikke centrale oplysninger til politiet i sag om kvotekonger

Ministerium politianmelder kvotekonger efter Rigsrevisionens rapport

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier