FødevareWatch

Skagens rigeste fisker mistænkt for stråmandsvirksomhed

En af Danmarks rigeste fiskere og ejere af flest kvoter mistænkes for stråmandsvirksomhed i fiskekvotesag, skriver Berlingske.

Foto: /ritzau/Gorm Olesen

Ifølge Berlingske er Skagens rigeste fisker og største kvoteejer, Henning Kjeldsen, politianmeldt for via stråmandsvirksomhed at tilegne sig et uberettiget antal fiskekvoter.

Avisen henviser til den omdiskuterede beretning fra Rigsrevisionen, "Kvotekoncentrationen i dansk fiskeri", hvorfra avisen har identificeret den kendte fisker.

Det er ikke første gang, at Henning Kjeldsen er i søgelyset for netop stråmandsvirksomhed. I 2105 anmeldte Greenpeace ham til politiet for samme, men Miljø- og Fødevareministeriet vurderede ikke, at der var indikationer på stråmandsvirksomhed dengang og videresendte ikke vitalt materiale til Nordjyllands Politi.

En beslutning, som har mødt hård kritik fra Rigsrevisionen i selvsamme rapport, som FødevareWatch tidligere har skrevet.

Henning Kjeldsen har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske, men hans advokat, Lars Espersen fra Frederikshavn-kontoret Espersen Advokater, skriver i en mail til Berlingske.

"Rederiet Gitte Henning og familien Kjeldsen har efter samråd med mig for længst besluttet, at jeg udtaler mig på deres vegne."

Fem personer er politianmeldt i sag om kvotekonger

Ministerium videregav ikke centrale oplysninger til politiet i sag om kvotekonger

Ministerium politianmelder kvotekonger efter Rigsrevisionens rapport

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier