FødevareWatch

Esben Lunde Larsen mister ministeransvar for fiskeriet

I kølvandet på sagen om kvotekonger bliver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) frataget sit område som fiskeriminister.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau

På torsdag skulle Esben Lunde Larsen (V) have været i endnu et samråd i sagen om de såkaldte kvotekonger i fiskeriet.

Men det kommer tilsyneladende ikke til at ske. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har således frataget Esben Lune Larsen rollen som fiskeriminister. I stedet er fiskeriområdet i dag ved kongelig resolution blevet overført til Karen Ellemann, der fremover vil være minister for fiskeri, ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Fiskeriområdet udskilles således af Miljø- og Fødevareministeriet, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse under Udenrigsministeriet. Fiskeriområdet, herunder EU-samarbejdet om fiskeripolitikken, håndteres departementalt i Udenrigsministeriet.

Stillingen som direktør i den nye styrelse vil blive slået op.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler i meddelelsen:

"Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Det har jeg gjort af to grunde. For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af. Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side som muligt. Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt."

Nye oplysninger om kvotekonger belaster ministeren

DF freder Esben Lunde Larsen som minister - næse venter

Fiskere i strid efter udtalelser fra fødevareministeren

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier