FødevareWatch

Nye oplysninger om kvotekonger belaster ministeren

S og DF sår tvivl om deres tillid til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), fordi de mener, at ministerens embedsmænd har bedrevet partipolitik. Departementschef afviser kritik.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Presset på miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) bliver atter øget.

Således skriver Berlingske, at nye oplysninger i sagen om de såkaldte kvotekonger får S og DF til at så tvivl om deres tillid til miljø- og fødevareministeren.

Avisen skriver, at samtidig med at ministerens embedsfolk i januar skulle omsætte et folketingsflertals fiskeripakke til virkelighed, lagde embedsmændene detaljerede strategier for, hvordan man bedst kunne modarbejde samme fiskeripakke.

Målet for embedsmændene var, at der skulle skabes så megen støj om fiskeriaftalen, at Esben Lunde Larsen kunne overtage kontrollen med en ny lovpakke om fiskeri, viser dokumenter ifølge Berlingske.

Dokumenterne viser, hvor politisk embedsmænd reelt arbejder, fremhæver professor i forvaltningsret Michael Gøtze, Københavns Universitet.

Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, skriver i en mail til avisen, at sagen er udtryk for "helt almindelig politisk, taktisk og processuel rådgivning, som den foregår i et departement hver eneste dag."

Kommentatorer forudser Esben Lunde som marionetminister

Højere fiskekvoter har trecifret millionværdi

Danske fiskere får milliongevinst i nettet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier