FødevareWatch

Bæredygtig sushi fra Thy klar til eksporteventyr

Sashimi Royal har indledt en produktion af bæredygtig kingfish – én af verdens dyreste fisk – til sushi på et landbaseret anlæg i Nordvestjylland.

Billedet har intet med Sashimi Royal at gøre. Men viser sushi, som Sashimi Royal ser et marked i

Planen er lagt for Sashimi Royal i Hanstholm i Nordvestjylland, som har søsat en produktion af bæredygtig kingfish. Planen er, at der i stor stil skal opdrættes bæredygtige kingfish, der er én af verdens dyreste fisk, til sushi.

Det skriver Berlingske Business, som oplyser, at når fiskene af arten yellowtail er store nok, bliver de slagtet og sendt ud til kunderne.

"Vi vil hovedsagelig eksportere vore produkter til USA, hvor der er stor efterspørgsel efter bæredygtige fisk, og til Sydeuropa," siger adm. direktør hos Sashimi Royal, Claus Rom, til Berlingske Business.

Virksomhedens målsætning for de første år er at producere 1.200 ton kingfish om året.

Letz Sushi rykker drikkevarerne frem i kampen for vækst

Letz Sushi vil til udlandet - Sverige og Tyskland er på målskiven

Sushikæde bruger Lars Larsen-muskler som katapult i stort detailsats

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier