Bæredygtig sushi fra Thy klar til eksporteventyr

Sashimi Royal har indledt en produktion af bæredygtig kingfish – én af verdens dyreste fisk – til sushi på et landbaseret anlæg i Nordvestjylland.
Billedet har intet med Sashimi Royal at gøre. Men viser sushi, som Sashimi Royal ser et marked i | Foto: Letz Sushi
Billedet har intet med Sashimi Royal at gøre. Men viser sushi, som Sashimi Royal ser et marked i | Foto: Letz Sushi

Planen er lagt for Sashimi Royal i Hanstholm i Nordvestjylland, som har søsat en produktion af bæredygtig kingfish. Planen er, at der i stor stil skal opdrættes bæredygtige kingfish, der er én af verdens dyreste fisk, til sushi.

Det skriver Berlingske Business, som oplyser, at når fiskene af arten yellowtail er store nok, bliver de slagtet og sendt ud til kunderne.

"Vi vil hovedsagelig eksportere vore produkter til USA, hvor der er stor efterspørgsel efter bæredygtige fisk, og til Sydeuropa," siger adm. direktør hos Sashimi Royal, Claus Rom, til Berlingske Business.

Virksomhedens målsætning for de første år er at producere 1.200 ton kingfish om året.

Letz Sushi rykker drikkevarerne frem i kampen for vækst 

Letz Sushi vil til udlandet - Sverige og Tyskland er på målskiven 

Sushikæde bruger Lars Larsen-muskler som katapult i stort detailsats

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også