FødevareWatch

Trods svinepest fordobler Axzon overskuddet

Stigende svinepriser redder det danskejede landbrugs omsætning og resultat i 2016.

Tom Axelgaard, adm. direktør i Axzon. | Foto: Majken Søndergaard Nielsen

2016 har været et turbulent år på svinefronten. Alligevel formår det danskeejede kæmpelandbrug Axzon at redde årets resultat.

Resultatet efter skat er steget fra 41 mio. kr. til 96 mio. kr., mens omsætningen er steget fra 1,3 mia. kr. til 1,4 mia. kr.

Det skriver Børsen.

På den kedelige side var landbruget, som driver størstedelen af sin forretning i Østeuropa, i sommeren 2016 ramt af svinepest. På den glade side steg svinepriserne internationalt i anden halvdel af året.

100 mio. kr. i overskud er dog ikke tilfredsstillende med en omsætning på 1,4 mia. kr., siger direktør og storaktionær i landbrugskoncernen Tom Axelgaard til Børsen:

"Det er under forventningerne til et normalt år, men vi har gennemført store forbedringer i effektiviteten, og vi er nu nået til vejs ende med den plan, vi i 2012 lagde, om udvidelser og effektiviseringer. Vi har vist, at vi kan holde styr på vores forretning, så vi tjener penge, også selvom konjunkturerne er nede. Og vi er nu i en højkonjunktur, så resultatet bliver bedre i år."

Udover at drive svineproduktion i Rusland, Ukraine og Polen har Axzon også aktiviteter inden for planteavl, slagteri og pakkeri samt biogasproduktion. Den fulde cirkel af aktiviteter gør, at konjunkturudsving udlignes i selskabets regnskaber, forklarer Tom Axelgaard.

Dansk kæmpelandbrug melder om udbrud af svinepest

Børsnoteret landbrug mindsker underskuddet markant

Storbønder kan ramme jackpot med børsnotering af milliardkoncern

Danske svineproducenter tjener gode penge i Østeuropa

Axzon vil bruge børsnotering som rambuk til nyt marked

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier