FødevareWatch

Axzon vil bruge børsnotering som rambuk til nyt marked

Den danske svinekoncern er ved at fylde økonomisk benzin på biksen med det for øje at udvide landbrugsforretningen til endnu et land.

Direktør i Axzon, Tom Axelgaard. | Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Danskejede Axzon, der driver svineproduktion, planteavl, pakkeri og slagterivirksomhed i Danmark, Polen, Ukraine og Rusland, vil udvide forretningen til endnu et land.

Det skriver Børsen.

Koncernen beskæftiger i øjeblikket omkring 2500 medarbejdere, og havde en omsætning på 1,3 mia. kr. i 2015. Selskabet har et blødt punkt for Kina, fortæller direktør Tom Axelgaard.

Det kræver dog mere kapital, end selskabet er i stand til selv at genere i øjeblikket.

"Der skal ekstern kapital til at gennemføre det i den skala, som vi gerne vil. Når man skal etablere sig så langt væk hjemmefra, skal det jo ikke være noget småt pjatværk. Det afhænger nok af, hvornår vi kan lave en børsnotering, men jeg tror bestemt, at vi er i gang i endnu et land om fire-fem år. Måske endda før," siger han til Børsen.

Han understreger imidlertid, at ledelsen i Axzon ikke har taget nogen endelig beslutning om, hvor etableringen skal finde sted. Udover Kina er en række lande i Sydamerika og Afrika også i spil.

Axzon startede i 1994 med svineproduktion i Polen. Koncernen er ejet af danse landmænd og producerer cirka 1,3 mio. slagtesvin årligt.

Jysk slagteriselskab halverer overskuddet

Dansk kæmpelandbrug melder om udbrud af svinepest

Firstfarms: Risiko for sygdomme er en del af jobbet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier