FødevareWatch

Dansk kæmpelandbrug melder om udbrud af svinepest

Den danskejede svinefarm Axzon meddeler, at selskabet har fået et udbrud af afrikansk svinepest på et landbrug i Rusland.

Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

Den store danskejede landbrugsvirksomhed Axzon A/S skriver i en pressemeddelelse, at en af koncernens gårde i Rusland er blevet ramt af afrikansk svinepest (ASF).

"Det er med stor ærgrelse, at Axzon må meddele, at der er et udbrud af afrikansk svinepest på vores DAN KUB-gård i Krasnodar (i det sydlige Rusland, red.). Landbruget består af 2700 søer, et slagteri og ca. 30.000 grise i stalden i alt og slagtning," står der i meddelelsen.

Udbruddet er fortsat i et tidligt stadie, men blodprøver fra omkring 200 døde svin bekræfter, at der er tale om den frygtede virus. Hvor udbruddet stammer fra ved selskabet endnu ikke:

"Årsagen og smittekilden bag udbruddet er stadig ukendt, og det kommer som en overraskelse, at ASF-sygdommen rammer en gård som denne, som har det absolut højeste og mest grundige biosikkerhedssystem."

Landbrugskoncernen skriver, at man i samarbejde med de lokale myndigheder og veterinærpersonale er i gang med at sætte de fornødne foranstaltninger i gang, så udbruddet kan stoppes.

Herefter bliver "det næste skridt at minimere de finansielle konsekvenser for gruppen." tilføjer Axzon, som har svineproduktion i både Polen, Ukraine og Rusland.

Læs mere om afrikansk svinepest på Fødevarestyrelsens hjemmeside HER.

Stor bekymring i dansk landbrug efter svinepest i EU-land

WTO støtter EU i svinestrid med Rusland

Afrikansk svinepest giver Ruslands svinesektor sviende kæberasler

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier