Danskerne ønsker i højere og højere grad at sætte tænderne i økologiske jordbær, når de fylder skålen med fløde og bær.
Det er dog svært at følge med efterspørgslen, oplyser Coop til Politiken.
Det er bl.a. ønsket om at slippe for pesticidrester i bærerne, der driver øko-efterspørgslen op, skriver Politiken.
Det er imidlertid vanskeligt at skrue op for den økologiske produktion, der i dag udgør omkring 60 hektar plus produktion i enkelte drivhuse.
"Vi får en del henvendelser fra jordbæravlere om mulighederne for at lægge om til økologi, fordi de oplever efterspørgsel fra deres aftagere. Men det er svært at dyrke jordbær økologisk. En af de største udfordringer herhjemme er det lunefulde sommervejr," siger jordbærkonsulent i Gartnerirådgivningen, Nauja Jensen, til Politiken.
10 fødevarer står bag 75 pct af sprøjtegiftrester i kroppen
Økologerne skummer fløden
Økologisk ølsalg er i år vokset med 26 pct