10 fødevarer bidrager tilsammen med 75 pct. af den sprøjtegift, som vi udsættes for gennem maden.
Det skriver Danmarks Naturfredningsforening på baggrund af tal fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol.
De tre største syndere er:
1. Jordbær
Der er fundet rester af sprøjtegift i 74 pct. af danske ikke-økologiske jordbær og i 86 pct. af udenlandske ikke-økologiske jordbær.
I danske jordbær er der fundet 13 forskellige sprøjtegifte, og i de udenlandske er tallet 22.
2. Vindruer
Der er fundet 30 forskellige sprøjtegifte i konventionelle vindruer, og der er fundet sprøjtegift i 73 pct. af prøverne.
3. Agurker
Der er fundet rester af sprøjtegift i 57 pct. af de danske konventionelle agurker og i 62 pct. af de udenlandske.
Se resten af listen her.
Økologer glæder sig over ny pesticidaftale
En million underskrifter kan give EU-forbud mod ukrudtsmiddel
Økologer kalder Miljøstyrelsen for uansvarlig