10 fødevarer står bag 75 pct af sprøjtegiftrester i kroppen

En af danskernes bedste sommervenner er den største synder, når det kommer til indeholdet af rester fra sprøjtegift. Bag opgørelsen står Danmarks Naturfredningsforening.
Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

10 fødevarer bidrager tilsammen med 75 pct. af den sprøjtegift, som vi udsættes for gennem maden.

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening på baggrund af tal fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol.

De tre største syndere er:

1. Jordbær

Der er fundet rester af sprøjtegift i 74 pct. af danske ikke-økologiske jordbær og i 86 pct. af udenlandske ikke-økologiske jordbær.

I danske jordbær er der fundet 13 forskellige sprøjtegifte, og i de udenlandske er tallet 22.

2. Vindruer

Der er fundet 30 forskellige sprøjtegifte i konventionelle vindruer, og der er fundet sprøjtegift i 73 pct. af prøverne.

3. Agurker

Der er fundet rester af sprøjtegift i 57 pct. af de danske konventionelle agurker og i 62 pct. af de udenlandske.

Se resten af listen her.

Økologer glæder sig over ny pesticidaftale

En million underskrifter kan give EU-forbud mod ukrudtsmiddel

Økologer kalder Miljøstyrelsen for uansvarlig  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også