FødevareWatch

L&F: Flere hundrede nye økologer i 2017

Økologiske fødevarer er populære, og flere landmænd vælger at lægge om til økologi. Den udvikling fortsætter i 2017, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

I dag findes der omkring 2.600 økologiske landbrug i Danmark, men eftersørgslen på danske øko-varer stiger, og det samme gør landmændenes interesse for at lægge om til økologisk drift.

Den tendens fortsætter i 2017, viser nye tal fra Seges Økologi , der hører under Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Videncentret forventer, at der i år vil blive ansøgt om økologisk arealtilskud til 22.000 nye hektarer. Det er fordelt på 17.500 hektarer fra omkring 200 nye bedrifter og 4.500 hektarer fra 100 eksisterende bedrifter. Hovedparten af det nye areal kommer fra bedrifter med planteavl samt blandede bedrifter med svin, fjerkræ og kødkvæg.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

Prognosen glæder Kirsten Lund Jensen, der er økologichef hos Landbrug & Fødevarer:

"Der er rigtig mange landmænd, der lige nu overvejer, om de skal lægge om til økologi. Efterspørgslen på de økologiske varer stiger og stiger, og derfor er det en god forretning at producere økologisk," siger hun og fortsætter:

"Der er i de seneste par år kommet rigtig mange nye økologiske mælkeproducenter, griseproducenter og fjerkræavlere. De efterspørger alle økologiske korn og grovvarer til deres dyr. Efterspørgslen er derfor steget meget mere end produktionen hos planteavlerne."

Minister på økomesse: Der kommer ikke særtilskud til økologiske varer

Ny prognose: Stort behov for nye økologiske varer og hektarer

Speederen bliver trykket i bund i øko-omlægning

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier