FødevareWatch

S: Tillid til Minister er mere og mere tyndslidt i kvotesag

Vi kan ikke vide, om vi har fået lagt alle kortene på bordet med ny redegørelse, siger S om kvotesag.

Miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde Larsen (V), er kommet i strid modvind i sag om fiskekvoter. | Foto: PER FOLKVER/Ritzau/ARKIV

Alt skal lægges frem på bordet.

Det mener Socialdemokratiet, efter at miljøministeren ifølge en redegørelse udtrykte sig "upræcist" på et samråd i en sag om fiskekvoter. Her skulle han oplyse, hvilke informationer han havde videregivet til de borgerlige partier.

"Denne her sag har vist, at der ikke har været en eneste dag uden nye afsløringer," siger fiskeriordfører Simon Kollerup (S).

"Vi kan dybest set ikke vide, om vi med denne her redegørelse har fået lagt alle kortene på bordet. Derfor er min opfordring: Lad os nu få alt lagt frem, så vi ikke skal være i tvivl om, hvorvidt der er noget, vi ikke hører om. Det kan Folketinget ikke være tjent med."

Fiskeriordføreren vil ikke ind på, hvorvidt Socialdemokratiet har mistet tilliden til miljøminister Esben Lunde Larsen (V).

"Det er klart, at efter sådan et forløb er konklusionen, at tilliden til ministeren er mere og mere tyndslidt," svarer Simon Kollerup.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, drøfter senere på formiddagen tirsdag, hvorvidt tilliden til miljøministeren er intakt.

"For mig er det fortsat et spørgsmål om politik og gennemføre den politik, som et flertal har vedtaget. Det har været lidt svært, fordi vi ikke har kunnet få de oplysninger, vi har skullet bruge til arbejdet," siger fiskeriordfører i Dansk Folkeparti, Ib Poulsen.

Redegørelse: Esben Lunde udtalte sig upræcist på samråd

Fødevaretopfolk mødes igen i København

Lunde står fast: Erklæring er bedste våben mod kvotekonger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier