FødevareWatch

Esben Lunde efter samråd: Fuld tillid til landbrugsfond

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var onsdag i samråd om den omstridte CBS-rapport. Ministeren udtrykte fuld tillid til landbrugets fonde trods "en uheldig sag".

Foto: /ritzau/Jens Dresling

I august 2016 lancerede CBS-rapporten "Dansk landbrugs rammevilkår og konkurrenceevne" der konkluderer, at de danske miljøregler skaber store problemer for dansk landbrug. Siden har CBS trukket den stærkt kritiseret rapport tilbage, som var betalt af Promilleafgiftsfonden for Landbrug og hjulpet på vej af lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Onsdag var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) trukket i samråd omkring den omstridte sag, og ministerens budskab under samrådet var, at landbrugets fonde tjener et vigtigt formål, og der er ikke grund til at ændre deres arrangement på grund af en enkelt uheldig sag.

Det skriver Altinget.

"CBS-sagen er en uheldig sag, som har fået et udfald, som fonden ikke har haft indflydelse på," sagde miljø- og fødevareministeren under samrådet i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg ifølge Altinget.

"Jeg har derfor fortsat fuld tillid til fondens indsats og håndtering af sagen," slog Esben Lunde Larsen fast.

I CBS-sagen fik lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug (BL) en bevilling på 1,5 mio. kr. fra Promilleafgiftsfonden, hvor BL selv sidder i bestyrelsen, til et projekt om landbrugets rammevilkår.

Fond vil have CBS-penge retur fra Bæredygtigt Landbrug

Fødevareministeren skal svare på om omstridt CBS-rapport var misbrug

CBS undersøger omstridt landbrugsrapport

Forskere: Kritisk parløb mellem Bæredygtigt Landbrug og CBS

Landbrugsformand afviser kritik af sin dobeltrolle

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier