FødevareWatch

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen henter vicedirektør på Slotsholmen

Onsdag skifter Naturerhverstyrelsen navn til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Samme dag har styrelsen ansat ny vicedirektør, der kommer fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet.

Foto: Colourbox

Jacob Nielsen skal fra 1. marts lede arbejdet på EU-området i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i en post som vicedirektør.

Det meddeler styrelsen, som 1. februar skifter navn fra det tidligere Naturerhvervstyrelsen.

Den 41-årige Jacob Nielsen kommer fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet, hvor han siden 2012 har rådgivet skiftende ministre.

Inden da var Jacob Nielsen konsulent i Statsministeriet med ansvar for blandt andet at rådgive den siddende statsminister i EU-spørgsmål om økonomi, ligesom han deltog i forhandlingerne om EU’s flerårige budget på Danmarks vegne. Før ansættelsen i Statsministeriet var Jacob Nielsen også forbi EU-hovedstaden Bruxelles, hvor han i en årrække nåede at arbejde på både den danske EU-repræsentation og i EU-Kommissionen, skriver Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

"Med Jacob får vi en vicedirektør, som har stærk erfaring fra centraladministrationen og EU-systemet.  Han har samtidig meget drevet af at skabe effektive løsninger inden for vores forvaltningsområde, og det er jeg sikker på, vil komme vores mange kunder inden for landbrugs- og fiskerierhvervene til gode," siger Landbrugs- og Fiskeristyrelsens direktør, Jette Petersen.

Jacob Nielsen er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2001, og har også en master i European Politics fra den anerkendte London School of Economics. Derudover har han taget et lederkursus ved Harvard University.

I sin nye stilling kommer han blandt andet til at have ansvaret for udviklingen og implementeringen af EU’s landbrugspolitik, herunder opgaver med et samlet budget på over syv milliarder kroner.

Stillingen som EU-direktør blev ledig, efter at vicedirektør Sarah Børner tidligere på året blev udnævnt til ny økonomi- og IT-direktør i styrelsen og i den forbindelse efterlod en ledig stilling.

Nyt navn klar til Naturerhvervstyrelsen

Landbrug & Fødevarer henter ny direktør i NaturErhvervstyrelsen

Landmænd får 5.642 mio. kr. ind på kontoen i dag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier