Danske landmænd øjner gylden mulighed i cannabis

Politikerne åbner op for, at danske patienter skal have lov at bruge cannabis. Den bold griber Landbrug & Fødevarer, som foreslår, at der hurtigst muligt nedsættes en cannabis-kommission.
Foto: PR
Foto: PR

Skal det være muligt for danske patienter at indtage cannabis som en del af den medicinske behandling, så skal den helst være dansk dyrket.

Det mener Landbrug & Fødevarer i hvert fald.

I en pressemeddelelse melder organisationen, at danske landmænd er parate til at påtage sig opgaven med at dyrke cannabis til medicinsk brug.

Organisationen foreslår, at der hurtigst som muligt nedsættes en cannabis-kommission.

"Vi mangler en gang for alle at få analyseret alle muligheder og risici, så vi kan finde ud af, om vi i Danmark skal have en cannabis-industri sådan som vi kender det fra eksempelvis Canada, Israel og USA. Derfor forslår vi de danske politikere at nedsætte en cannabis-kommission," udtaler viceformand Lars Hvidtfeldt i Landbrug & Fødevarer i meddelelsen.

Et af de få lande, der på nuværende tidspunkt eksporteres cannabis fra, er Holland. Det er dog usikkert, om hvorvidt Danmark kan få lov at importere tilstrækkeligt fra forgangslandet, viser beregninger fra Sundheds- og ældreministeriet ifølge brancheorganisationen.

Derfor mener Lars Hvidtfeldt, at patienterne bør tilbydes danske cannabis-produkter:

"Det er den eneste måde at sikre tilstrækkelige mængder af cannabis af den rigtige kvalitet. Derfor gælder det om at få undersøgt, hvordan vi kan etablere en dansk produktion. I dag er det vanskelige at skaffe cannabis til medicinsk brug via import. Udbuddet på verdensmarkedet kan ikke følge med efterspørgslen."

Verden over er flere og flere lande begyndt at anvende cannabis til medicinsk brug. I Canada og i 23 amerikanske stater er det blevet tilladt at bruge medicinsk cannabis. Yderligere fem stater stemmer om tilladelsen af cannabis til medicinsk brug i forbindelse med præsidentvalget i USA tirsdag.

Cannabis-forsøget, som politikerne har indvilliget til, er en del af satspuljeforliget og indebærer, at visse grupper kronisk syge skal tilbydes medicinsk cannabis på forsøgsbasis fra 2018.

Bønder ser lovlig hashdyrkning som muligt erhvervseventyr

Fremtiden byder på cannabis på dåse

Fødevareserie med hamp på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også