FødevareWatch

Enhedslisten kræver uafhængig undersøgelse af styrelse

Det er ikke nok, at Fødevarestyrelsen selv undersøger forløbet knyttet til MRSA-sagen, der har givet styrelsen en kritisk mavepuster. Der skal en uafhængig undersøgelse i spil, mener Enhedslisten.

På billedet ses Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding. | Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

De kritiske røster mod Fødevarestyrelsen lader ikke til at dæmpe sig lige med det første. Nu melder Enhedslisten sig på banen og kræver, at der bliver foretaget en uafhængig, uvildig undersøgelse af styrelsen og forløbet omkring dens håndtering af den såkaldte MRSA-sag.

Det skriver Altinget, der har talt med Enhedslisten landbrug- og miljøordfører Maria Reumert Gjerding.

"Der er rejst en meget kraftigt kritik af Fødevarestyrelsen. Det er simpelthen ikke tilstrækkeligt, at styrelsen nu kan skrive en skriftlig redegørelse til ministeren og dybest set frikende sig selv. Vi skal have en uafhængig, uvildig undersøgelse," siger hun, dog uden at ville lægge sig fast på, hvordan det skulle tilrettelægges.

Kritikken kommer i kølvandet på, at DR søndag aften sendte en kritisk dokumentar om den multiresistente MRSA-bakterie, og som kunne beskrive, hvordan Fødevarestyrelsen gennem seks år systematisk fjernede anbefalinger om bekæmpelse af MRSA-bakterien i danske svinestalde. Angiveligt efter pres fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Derudover skulle styrelsen over flere år have undladt at viderebringe ekspertanbefalinger til politikerne i Folketinget.

Fødevareministeren Esben Lunde Larsen (V) har allerede bestilt en redegørelse i sagen om den multiresistente MRSA fra Fødevarestyrelsen senest 26. oktober 2016. Det er denne undersøgelse, som ifølge Enhedslisten ikke er tilstrækkelig i forhold til omfanget af sagen.

DR: Fødevareministeriet involveret i udeladelse af MRSA-oplysninger

Minister afkræver snarlig redegørelse om MRSA

Fødevareminister beder styrelse forklare sig om MRSA 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier