De sild, som kommer til at stå på de danske påskeborde, vil højst sandsynligvis komme fra Norge, skriver Foodculture.dk.
De danske sild, som blandt andet fiskes i Kattegat og den vestlige del af Nordsøen, er simpelthen for små efter danskernes smag, der hellere vil have de større og federe fætre fra Norge.
Lotte Worsøe Clausen er specialkonsulent ved DTU AQUA’s Institut for Akvatiske Ressourcer, og hun mener, at det er spørgsmål om vane hos forbrugerne.
"Min mormor spiste tønder med sild fra Bornholm. At forbrugerne har vænnet sig til store sild, er kommet på det seneste, fordi det er de sild, der har været tilgængelige. Bestanden i den vestlige del af Østersøen har været begrænset i den del år, men nu er de igen i fin form og kan sagtens fiskes," siger Lotte worsøe Clausen til Foodculture.
Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2015 eksporteret 100.000 ton ferske sild, mens der blev importeret 66.000 ton. De fleste sild kommer fra Norge, men også de svenske og engelske er populære blandt danskerne.
Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2016
Sæler truer fiskeriet ved danske kyster
Skagen Havn vil være førende i Nordeuropa