FødevareWatch

Vælgerne siger god for mistro til fødevareminister

Næsten halvdelen af vælgerne mener, at Det Konservative Folkeparti handlede rigtigt ved at stille mistillid til Eva Kjer Hansen. Ekspert er overrasket over resultatet.

Formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen. Foto: /ritzau/Mads Nissen

Det Konservative Folkeparti traf den rigtige beslutning, da partiet valgte at stille mistillid ved den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) - en handling som kostede ministeren hendes stilling.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for mediet Altinget.dk.

”Det er overraskende, at næsten halvdelen af danskerne reelt må være af den opfattelse, at fødevareministeren har fremlagt misvisende tal,” lyder vurderingen fra valgekspert Kenneth Thue Nielsen til mediet.

Efter Konservative offentligt havde erklæret sin mistillid til den daværende miljø- og fødevareminister, nægtede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at afskedige sin minister og partifælle. I stedet forsøgte han at redde sin minister ved at invitere formanden for Konservative, Søren Pape Poulsen, til forhandlinger om en tillægsaftale til landbrugspakken, som var årsagen til konflikten.

Manøvren fungerede ikke efter hensigten, og Løkke måtte smide sin minister ned af taburetten. Netop derfor peger Kenneth Thue Nielsen på, at den nye måling må være vand på Konservatives mølle, fordi den viser, at der var opbakning til partiets beslutning.

Undersøgelsen viser, 47 procent mener, at det var den rigtige beslutning, mens 29 procent mener, at den var forkert og 25 procent er i tvivl.

Konservative håber stadig på grøn tillægsaftale

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Fødevareministeren fældet af landbrugspakken

Eva Kjer bryder med tradition - vil stemmes ud af Folketinget

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier