FødevareWatch

Rød blok: På tide at Eva Kjer Hansen gik af

Eva Kjer Hansen (V) har, på trods af støtte fra statsministeren, trukket sig som miljø- og fødevareminister som følge af den landbrugspakke, der blev til i hendes ministerium.

Foto: Ivan Riordan Boll/Polfoto/Arkiv

Partierne i den røde blok glæder sig over, at Eva Kjer Hansen (V) lørdag har valgt at trække sig som miljø- og fødevareminister.

Hun går af som konsekvens af sagen om landbrugspakken, hvilket har ført til, at et flertal i Folketinget har mistet tilliden til hende som minister.

Alternativet og SF håber, at Eva Kjer Hansens afgang kan blive startskuddet til en mere grøn politik.

"Det er altid en ny situation, når en minister træder tilbage, og vi håber selvfølgelig, at der nu kan blive lavet en rigtig god, grøn tillægsaftale," siger Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet, til Ritzau.

SF-formand Pia Olsen Dyhr er ligeledes tilfreds.

"Nu skal fokus tilbage på sagen: at regeringen fuldstændig mangler grønne ambitioner. Jeg håber, at en ny minister vil være mere åben for et bredere samarbejde," siger hun i en pressemeddelelse.

Tidligere miljøminister og nuværende medlem af De Radikale Ida Auken roser regeringens støtteparti De Konservative, som har stået fast på, at Eva Kjer Hansen ikke kunne fortsætte som minister.

"Tak til Konservative for at stå fast på ordentlighed og respekt for Folketinget. På tide at Eva Kjer Hansen går af, skriver Ida Auken på Twitter, mens glæden heller ikke er til at skjule hos Enhedslisten:

"Det er utroligt godt, at De Konservative stod fast," siger partiets miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, til Ritzau.

Men sagen er ikke afsluttet, understreger miljøordføreren, som opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at undskylde for den påståede manipulation, som endte med at koste Eva Kjer Hansen ministertaburetten.

Både De Konservative og rød blok mener, at Eva Kjer Hansen har vildledt Folketinget i forbindelse med landbrugspakken, som blev vedtaget torsdag.

Der var lagt op til en mistillidsafstemning til Eva Kjer Hansen i folketingssalen onsdag i næste uge.

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

 

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Portræt: Eva Kjer Hansen forregnede sig i gyllesagen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier