FødevareWatch

Regeringen vil forhandle om tillægsaftale til landbrugsaftale

Landbrugsaftalen skal efter planen vedtages torsdag - og herefter vil regeringen forhandle om en tillægsaftale, siger statsministeren. Fødevareministerens fremtid er uvis.

Foto: DITTE VALENTE/POLFOTO/ARKIV

På et kort pressemøde i Statsministeriet meddelte Lars Løkke Rasmussen, at der skal åbnes forhandlinger om en tillægsaftale til landbrugspakken.

Landbrugspakken har affødt en mindre parlamentarisk krise, som kulminerede, da Konservative udtrykte mistillid til ministeren tirsdag, fordi partiet mente, at der var misinformeret fra fødevareminister Eva Kjer Hansens side.

De fire borgerlige partier har torsdag forhandlet om en løsning, og statsminister Lars Løkke Rasmussen har nu meddelt, at der skal forhandles om en tillægsaftale til landbrugspakken, når den er vedtaget torsdag.

Konservative har sagt, at man støtter aftalen, og man støtter regeringen, men altså ikke har tillid til ministeren. Konservative havde et ønske i forhandlingerne af landbrugspakken om, at der kunne tilføjes flere kompenserende initiativer. Det er især i forhold til kvælstofudledningen, at Konservative har ønsket, at der skulle sikres en mere grøn profil.

Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen selv, der vil være vært ved de kommende forhandlinger. Det er ganske usædvanligt, at en statsminister selv leder forhandlinger om forhold, der hører under andre resortministerier.

"Når man bliver inviteret til et møde til at lave miljøkompenserende tiltag, som vi hele tiden har ønsket, så dukker vi selvfølgelig op," siger den konservative leder Søren Pape Poulsen.

Han slår dog fast, at han stadig ikke har tillid til fødevareministeren. Dermed er hendes fremtid i regeringen stadig uafklaret.

Opdateret

S-ordfører afbrød samråd med Eva Kjer Hansen

Lars Løkke: Eva Kjer har fortsat min tillid

Pape står fast: Eva Kjer Hansen må gå af som minister

Embedsmænd flygter fra Eva Kjer Hansens ministerium

Efter kaotisk aften: Kjer sidder stadig som minister

Bæredygtigt Landbrug: "Det er justitsmord"

Portræt: Eva Kjer Hansen forregnede sig i gyllesagen

Fødevareministeren fældet af landbrugspakken

 

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier