FødevareWatch

Landbrugsrobot skal afløse traktoren på markerne

Selvkørende robotter, der både kan så og høste, er på vej til landbruget. En dansk iværksætter har netop fået støtte til sin opfindelse.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Når du sætter tænderne i en afgrøde fra en dansk mark, kan det snart være en afgrøde, som er sået, passet og høstet af en robot.

Det skriver DR Syd.

Selvkørende robotter finder nemlig vej til landbruget. Jens Warming fra Varde har netop fået støtte til sin opfindelse. En robot, som er drevet af solceller og styret af GPS. Den kan klare markarbejde og er tænkt som en afløser for den dieseldrevede traktor.

"Den kan så afgrøder, og rense hele området rundt om, så ukrudt bliver minimeret. Det skulle gerne give et større udbytte for landmændene og skåne miljøet samtidig," siger den glade opfinder, der håber at robotten kan være klar til produktion allerede i år.

Det er heller ikke spor for sent. For de danske landmænd er klar til robotterne siger Michael Nørremark, der forsker i robotbaseret ukrudtsbekæmpelse ved Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.

"Da traktorerne kom, røg hestene ud. Og nu er landmændene klar til at tage menneskerne ud. De første selvkørende traktorer er der allerede, og de danske landmænd efterspørger klart de nye muligheder," siger Michael Nørremark.

Jens Warming mangler stadig en sikkerhedsgodkendelse til sin opfindelse. Den har han netop fået 80.000 kroner i støtte fra Syd Energi til at få på plads.

(Dette er en citathistorie fra DR Syd distribueret af Ritzaus Bureau)

Iværksættere laver Airbnb for landbrugsmaskiner

Droner skal hjælpe fiskere

Producenter opretter robot-netværk

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier