FødevareWatch

3F vil indgå overenskomst med pressede mælkebønder

På trods af den meget lave mælkepris og indtjening blandt mælkebønderne lancerer fagforbundet 3F i en større kampagne på at få overenskomster i branchen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Det er småt med økonomien i den danske mælkeproduktion, hvor mælkebønderne fredag blev mødt med nyheden om, at acontoprisen på konventionel mælk til Arla kommer ned i et prisniveau omkring 2 kr., som sidst blev set i 2010.

Men på trods af, at fire ud af fem danske mælkebønder taber penge, når de sender mælk til mejeriet, vil fagforbundet 3F gennem en større kampagne prøve at få flere overenskomster i branchen, skriver Politiken. Omkring 30 store mælkebedrifter er ifølge avisen blevet kontaktet af forbundet for at indlede en dialog om en overenskomst.

"Jeg ville da ønske, at mælkeprisen havde været bedre, men som fagforening kan vi ikke agere efter, hvornår priserne er gunstige for arbejdsgiverne. Vi er sat i verden for at forsøge at få skabt de bedste forhold for de medlemmer, som vi repræsenterer – og det er vel ikke medarbejderne, som skal betale prisen for, at forretningen ikke kører så godt lige nu. Desuden er der meget forskel på, hvor hårdt mælkeproducenterne er ramt af mælkekrisen," siger Vagn Henriksen, formand for 3F’s Grønne Gruppe.

Mælkeprisen i nyt fald - laveste niveau siden 2010

Ny hotline skal give Coop mere økologi

LO og 3F varsler konflikt mod stor mælkeproducent

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier