FødevareWatch

LO og 3F varsler konflikt mod stor mælkeproducent

Danmarks største mælkeproducent, I/S Rønhave i Bramming, risikerer nu at blive ramt af sympatikonflikt fra en stribe forbund under LO.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

På et møde tirsdag har LO besluttet, at sige ja til en anmodning fra 3F om at varsle sympatikonflikt i sagen om landmand Jørn Kjær Madsen, der har afvist at tegne overenskomst for de omkring 40 ansatte på gården.

Sympatikonflikten vil kunne træde i kraft indenfor 2-3 uger og kan blandt andet betyde, at Arlas chauffører ikke længere vil kunne hente mælk på gården, der producerer 60 ton mælk i døgnet.

Sympatikonflikten vil betyde, at ansatte på overenskomster mellem arbejdsgiverforeningen Dansk Industri og forbundene NNF, Dansk Metal, Elforbundet, Serviceforbundet og 3F Transport , ikke må udføre arbejde i tilknytning til I/S Rønhave.

Baggrunden for konflikten er, at 3F vil sikre de ansatte hos danske mælkeproducenter overenskomster, der sikrer løn, pension og arbejdsvilkår. Formanden for 3F's Grønne Gruppe, Vagn Henriksen, har varslet, at man i 2016 vil rette et særligt fokus på landbruget og mælkeproducenterne.

Formanden for Landsforeningen Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen fra Outrup ved Varde, frygter udsigten til 3F's krav om overenskomster.

"Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet," siger Kjartan Poulsen til DR Syd.

Fagforbund vil "rette særligt fokus" mod større landbrug

Danmarks største mælkeproducent ramt af konflikt

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier