FødevareWatch

Fagforbund vil "rette særligt fokus" mod større landbrug

Fagforbundet 3F vil sikre, at større landbrug og især mælkeproducenter ansætter deres medarbejdere på overenskomster. Danske Mælkeproducenter er skeptisk.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

[Rettet 18/01/2016: I en tidligere version af artiklen fremgik det, at 3F har en hovedaftale med Landbrug & Fødevarer. Det er ikke korrekt. FødevareWatch beklager fejlen.]

De ansatte hos danske mælkeproducenter skal have overenskomster, der sikrer løn, pension og arbejdsvilkår. Det mener fagforbundet 3F, skriver DR Syd i dag.

"Vi vil bruge 2016 til at rette et særligt fokus på de stadig større landbrug og især mælkeproducenter for at få tegnet overenskomster for vores medlemmer, der er ansat på gårdene," siger formanden for 3F's Grønne Gruppe, Vagn Henriksen, til DR Syd.

Vi vil bruge 2016 til at rette et særligt fokus på de stadig større landbrug og især mælkeproducenter for at få tegnet overenskomster"

Vagn Henriksen, formand, 3F's grønne gruppe
Mandag iværksatte 3F en varslet konflikt mod Danmarks største mælkeproducent, I/S Rønhave i Bramming i Sydjylland, der hidtil har afvist at tegne overenskomst.

3F har har forhandlingsretten til at tegne overenskomster i landbruget. Lige nu har 3F øje på 25-30 store mælkeproducenter i især Nord- og Midtjylland.

Formanden for Landsforeningen Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen fra Outrup ved Varde, frygter udsigten til 3F's krav om overenskomster.

"Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet," siger Kjartan Poulsen til DR Syd.

Han deltog mandag eftermiddag i et krisemøde hos Jysk Landbrugsrådgivning i Esbjerg, efter 3F havde iværksat den varslede konflikt mod den store I/S Rønhave i Bramming.

Danmarks største mælkeproducent ramt af konflikt

Danmarks største mælkeproducent truet af blokade

Flere udlændinge i fødevarebranchen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier