FødevareWatch

Mælkeprisen i nyt fald - laveste niveau siden 2010

Fra 1. februar sætter Arla acontoprisen på mælk ned med nye 7,4 øre, og dermed får mælkeproducenterne nogenlunde det samme for mælken, som de gjorde i april 2010.

Foto: Ng Han Guan/AP/POLFOTO/arkiv

Arlas andelshavere har fredag modtaget meldingen om, at acontoprisen på mælk sænkes med 1 eurocent (7,4 øre) per 1. februar 2016, og dermed vil den i den kommende måned være 211 øre per kilo leveret mælk.

"Ubalancen mellem globalt udbud og efterspørgsel varer ved. Et forhold, der gør sig gældende, er markant vækst i mælkeproduktionen i Europa, især i Holland og Irland. Dette skaber hård konkurrence, hvilket, i kombination med det sædvanlige dyk i forbruget efter jul, påvirker hele mejeribranchen. Det har også skabt yderligere negativt pres på Arlas mælkepris. Udsigterne for de kommende måneder forbliver usikre," skriver Arla i meddelelsen til de mange andelshavere.

Acontoprisen på mælk er med fredagens melding under det meget lave niveau, som prægede et par måneder i eftersommeren 2015. Man skal helt tilbage til april 2010 for at finde et tilsvarende lavt prisniveau.

For den kommende måned fastholder mejerikoncernen økotillægget på 122,1 øre per kilo.

Økologerne smutter fra Arla

Økologien slår rekord og redder mælkebønders økonomi

Tørke og lavere mælkepriser rammer Firstfarms hårdt

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier