FødevareWatch

Farlig fisk formerer sig i stor stil

Et mildt forår har fået en af Danmarks få farlige fisk til at yngle usædvanligt meget i forhold til tidligere år, lyder det fra marinbiolog.

Foto: SOMMER JAN

Varmere temperaturer i foråret fik fjæsingen til at yngle mere end tidligere år - faktisk i så stor stil, at der er tale om et såkaldt fjæsingeår, lyder det fra Jens P. Jeppesen, der er marinbiolog og akvariechef i Øresundsakvariet.

Han melder om usædvanligt mange fjæsinger i 2015, skriver Lokalavisen Frederikshavn.

"Vi har set usædvanligt meget yngel fra fjæsinger i år i forhold til tidligere, fordi vi har haft et mildt forår. Vandet langs kysterne har været et par grader varmere, og det varme vand betyder, at der kommer mere plankton, som ynglen lever godt af. Set over de sidste 20 år i Øresund virker det som om, at forårene bliver mildere og mildere. Sandsynligvis på grund af klimaforandringer," siger Jens P. Jeppesen til lokalavisen.

Han tilføjer, at fisken, som ofte ligger begravet i sandet og derfor er svær at få øje på, har haft to af Øresundsakvariets pighvarrer på samvittigheden, der begge måtte lade livet, efter de forsøgte af æde en fjæsing.

Dog er et stik fra en fjæsing normalt ikke livstruende for raske personer, men kan være meget smertefuldt, og giften svarer i styrke til et bid fra en hugorm.

Norge har haft rekordhøj eksport af fisk og skaldyr

Japansk sushi-boss betaler 800.000 kroner for truet tun

Salget af frosne fisk svømmer stabilt frem hos Fodeco

Stor spansk fiskevirksomhed slår sig ned i Hirtshals

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier