FødevareWatch

Norge har haft rekordhøj eksport af fisk og skaldyr

Det kolde land nord for Danmark har i 2015 eksporteret fisk og skaldyr for 5,8 mia. norske kroner mere end i 2014, som ellers var et rekordår.

Foto: PER FOLKVER/Ritzau/ARKIV

Norske eksportører eksporterede fisk og skaldyr for 74,5 mia. norske kr. i 2015. Det er 8 pct. mere end i rekordåret 2014, hvilket svarer til en stigning på til 5,8 mia. norske kr. Tallene kommer fra Norges Råd for Fisk og Skaldyr. Laks og ørred dominerer eksporten og blev eksporteret for mere end 50 mia. norske kr. Herudover eksporterer Norge torsk for 13 mia. norske kr., klipfisk for 4 mia. norske kr. og rejer, skaldyr og bløddyr for 1,5 mia. norske kr. Sidstnævnte er en stigning på 52 pct. fra 2014.

Det skriver Dagens Næringsliv.

"EU importerer 67 pct. af den totale eksport af fisk og skaldyr, og er derfor det vigtigste marked for den norske eksport. Et andet vigtig kendetegn for den norske eksport er, at over 60 pct. er ferske produkter, og at denne andel er stigende," står der i meddelelsen fra Norges Råd for Fisk og Skaldyr.

Eksporten til Kina fortsatte med at falde og faldt med 0,77 mia. kr. Størst var nedgangen i eksporten til Rusland. Her faldt omsætningen med 3,27 mia. norske kr. Men stigningen i de andre markeder kompenserer mere end rigeligt. Mest vokser eksporten til Danmark, som øgede sin import med 1,37 mia. norske kr. til 6,42 mia. norske kr. Norges største handelspartner er dog fortsat Polen, som importerede for 6,89 mia. norske kr.

Minister skyder millioner i fiskeri- og akvakultur

Nordmænd opkøber Skagerak Salmon

Stigende havtemperaturer går ud over rejefiskerne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier