FødevareWatch

Swaplån tvinger landmænd i knæ

Først ramte værdiforringelserne i swapaftalerne landmændene, og nu underkender Skat fradragene på lånene. Det kan betyde en dobbelt lussing til bønderne på de omstridte renteswaps.

Foto: Colourbox

De omstridte swapaftaler, som mange landmænd har indgået med deres banker, kan blive endnu et søm til den ligkiste, bønderne i forvejen ligger i.

Det skriver Berlingske Business.

Problemet med swapaftalerne startede allerede for et par år siden, da værdien af aftalerne styrt dykkede, hvilket har forøget gælden markant.

Oven i hatten kommer nu, at Skat underkender skattefradragene fra swaplånene, som landmændene i årevis har opgivet til Skat. Det betyder, at Skat kræver tilbagebetaling af pengene, noget som kan løbe op i et millionbeløb.

Skats anfægter fradragene med henvisning til, at swapaftalerne er et finansielt instrument, der ikke har direkte forbindelse med driften og derfor ikke har erhvervsmæssig tilknytning, skriver Berlingske.

I begrundelsen refererer Skat blandt andet til, at swapaftalen ikke nødvendigvis hænger sammen med og udvikler sig sammen med beløbet i den underliggende gæld.

Landmænd løber tårnhøj lånerisiko

Nødlidende landmænd får lov at køre videre

Banker har milliarder til gode hos trængte landmænd

Danske banker har 38 mia. i klemme i landbruget

Landmænd tabte 8 mia. kr. på finansmarkedet

300 landbrug har lånt 1,3 mia. kr.

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier