Danske banker har 38 mia. i klemme i landbruget

Alene landets største seks banker har 38 mia. kr. i udlån til landbruget, som der ikke er nedskrevet på.
"2015 ser indtil videre ud til at blive et rigtig træls år for landbruget," siger Anders Dam, topchef i Jyske Bank. | Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto/Arkiv
"2015 ser indtil videre ud til at blive et rigtig træls år for landbruget," siger Anders Dam, topchef i Jyske Bank. | Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU FINANS

Den danske banksektor har allerede tabt milliarder af kroner på krisen i landbruget, men alligevel kan flere store tab være på vej. Tilsammen har de seks største danske banker 38 mia. kr. udlånt til landbruget, som der ikke er lavet nogle nedskrivninger på.

Det skriver Berlingske Business.

Landbrugets dybe krise og bankernes relation til krisen blev illustreret tirsdag, hvor Jyske Bank aflagde et særdeles skuffende regnskab, der viste et underskud på bankdriften på 800 mio. kr.

Det var ikke mindst som følge af massive nedskrivninger på udlån til landbruget på omkring 700 mio. kr. Og problemerne kan fortsætte en rum tid endnu, advarer Jyske Banks topchef om.

"2015 ser indtil videre ud til at blive et rigtig træls år for landbruget. Rent lukningsmæssigt tror jeg slet ikke, at vi har set det værste. Det er først ved at begynde for alvor. Når jeg ser på vores egen portefølje, så kommer vi desværre - medmindre situationen pludselig ændrer sig dramatisk til det bedre - til at sætte en del landmænd fra gården," udtaler Anders Dam, topchef i Jyske Bank, til Berlingske Business.

Tal for lån til landbruget viser, at Jyske Bank og Danske Bank er de to store banker, der har sat mest af til tab i landbruget med 26 pct. af lånene, mens Nordea har nedskrevet med 14 pct. af deres lån til landbrugssektoren.

Jyske Bank: Landbruget er det store issue i 2015

En ud af syv landmænd er på vippen til at gå konkurs

Banker anklages for at opkræve ågerpriser på landbrug

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også