FødevareWatch

Russere kritiserer EU for svinepesthåndtering

Nye udbrud af svinepest får Rusland til i skarpe vendinger at kritisere EUs håndtering af den smittefarlige sygdom.

Foto: Colourbox

De russiske veterinærmyndigheder Rosselkhoznadzor retter i en rapport skarp kritik af EUs håndtering af svinepest. EUs strategi er for blød til, at den effektivt kan bekæmpe den smittefarlige afrikanske svinepest. Det skriver ThePigSite.com ifølge Landbrugsavisen.

Russerne henviser blandt andet til, at der på under to år har været over 1300 tilfælde af sygdommen i EU, mens Rusland har haft under det halve antal tilfælde i løbet af otte år.

Ifølge sitet er det især udbrud af sygdommen i Letland og Estland, der bekymrer de russiske veterinærmyndigheder. I de to lande er sygdommen konstateret i områder, der grænser op til Pskov- og Leningrad-regionerne i Rusland, hvor der er mange svinebedrifter.

Rusland ser gerne, at der oprettes bufferzoner på mellem 100 og 150 km omkring de områder der er ramt af sygdommen.

Kritik rammer også Ukraine

I sidste uge kom det frem, at Ukraine for nylig har oplevet nye udbrud af sygdommen, som har hærget svinebedrifter særligt i den nordlige del af landet siden 2012.

I den forbindelse var Rosselkhoznadzor også ude med massiv kritik af de ukrainske myndigheders håndtering af svinepesten.

”At udbruddene er påvist hos tamsvinebesætninger er et tegn på manglende tilstrækkelig kontrol med flytning af potentielt farlige produkter fra de områder, hvor den afrikanske svinepest er blevet påvist,” lød kritikken fra Rosselkhoznadzor, ifølge Globalmeatnews.com.

Rusland ønsker ligesom i Estland og Letland, at der i Ukraine oprettes bufferzoner omkring de sygdomsramte områder.

Nye udbrud af afrikansk svinepest i Ukraine

Vild kødskandale ryster egypterne

Rusland straffer nordmænd for nej til inspektion

Mere fra FødevareWatch

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Med den positive nyhed om, at alle danskere fra næste uge kan smide mundbindet kommer også frygten for, at smittetallet i den kommende tid kan nå næsten 300.000 dagligt smittede. Det bekymrer i brancheorganisationen DRC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier