FødevareWatch

Vild kødskandale ryster egypterne

De egyptiske forbrugere gennemlever for øjeblikket flere kødskandaler, der både involverer en løvetæmmee, store mængder æselkød og dårlig hygienje.

Foto: Nabil Amr/AP

Der er for øjeblikket så stor efterspørgsel på kød i Egypten, at priserne er steget med 30 pct., og det har tilsyneladende fået mere lyssky elementer til at prøve lykken i forsøget på at tjene en mønt.

Ifølge Globalmeatnews.com har de egyptiske myndigheder og medier i den seneste måned udrullet en større fødevareskandale, som blandt andet har afsløret en produktion af æselkød, hvor myndighederne beslaglagde 1.500 levende æsler og 30 døde. I forbindelse med afsløringen hævdede ejeren, en lokal løvetæmmer, at han alene slagtede gamle og tilskadekomne æsler, og at han udelukkende solgte æselkødet som løvemad i diverse cirkusser. Myndighederne mener at have bevis for, at han har solgt noget af kødet videre til dele af kødindustrien, som arbejder med fødevarer til mennesker.

Siden da har fødevareskandalen fået endnu en tur i skruestikket. For nok var myndighederne ude at sige, at det ikke er sundhedskadeligt at spise de slagtede æsler, som skulle være kommet ud i handlen, men det har også vist sig, at myndighederne gennem flere år har konstateret fund af både æsel- og hundekød i prøver med hakket oksekød.

Blandt andet sagde Hussein Mansour, den øverst ansvarlige for landets veterinærmyndigheder, at sådan har det været gennem mange år, og at han selv ikke kunne se og smage forskel på, om det var hund, æsel eller oksekød, som han satte til livs.

Samme Mansour har senest sendt en stor bredside i retning af landets kødindustri, som han ikke mener lever op til de standarder, som bør eksistere i sådan en industri. Blandt andet mener han, at dårlige slagtere og dårlig hygiejne er årsagen til, at omkring 40 pct. af al egyptisk kød kasseres, og at der for øjeblikket ikke er noget frisk halalkød til forbrugerne.

Kødskandalerne fortsætter i Kina

Forbrugere har igen tillid til danske fødevarer

Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier