Landbrugsgiganter sår frø til mulig sammenlægning

Tre års fald i priserne på afgrøder har presset fortjenesten hos Syngenta og Dupont, der ifølge Wall Street Journal drøfter mulighederne for at slå pjalterne sammen.
Foto: Dupont
Foto: Dupont
AF RITZAU FINANS

Nogle af verdens største landbrugsvirksomheder overvejer at slå sig sammen, efter at tre års fald i priserne på afgrøder har presset fortjenesten. Det forventes, at indkomsten i det amerikanske landbrug vil falde med 36 pct. i år til det laveste niveau siden 2006, skriver Wall Street Journal.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Ifølge Wall Street Journals kilder taler Syngenta med Dupont, samtidig med at Dupont diskuterer en potentiel aftale med Dow Chemical, som er ved at udforske potentialet i salg af frø og pesticider. En eventuel sammenlægning ville være branchens første store omvæltning i mindst et årti.

"Den naturlige udvikling er at slå sig sammen, reducere omkostningerne, kombinere forsknings- og udviklingsindsatsen samt blive større. Såfremt fusionen bliver en realitet, så vil det ikke blive den eneste," siger Ari Gendason, vicepræsident for investeringer i Continental Grain, der er et holdingselskab med fokus på landbrug.

Snakken om sammenlægning har for alvor taget fart, siden Monsanto i august opgav sine bestræbelser på at erhverve schweiziske Syngenta for 46 mia. dollar efter en afvisning fra Syngenta.

En potentiel kombination af Syngenta og Duponts landbrugsafdeling vil betyde, at man vil sidde på omkring 27 pct. af det globale salg af pesticider.

Ifølge Wall Street Journals kilder er drøftelserne dog stadig på så tidligt et stadium, at resulteret stadig kan blive, at der ingen aftale bliver.

Topchef i schweizisk plantegigant siger op til stor glæde

Æbler forurenet med sprøjtegift fra kornmarker

Miljøminister bakker op om økoæble-producenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også