FødevareWatch

Dupont-ledelse presses af utilfredse ejere

Der kan være store strukturelle forandringer på vej i den amerikanske Novozymes-konkurrent. Ejerne er langt fra tilfredse med den måde, som tingene kører på i dag.

Foto: Dupont

Novozymes' amerikanske konkurrent Dupont er ifølge en gruppe af selskabets aktionærer enormt dårligt drevet.

Gruppen, med investeringsfonden Trian i spidsen, ønsker at indsætte fire nye bestyrelsesmedlemmer i selskabet, reducere selskabets overdrevne omkostningsniveau og undersøge, hvorvidt Duponts ledelse er i stand til at levere tilfredsstillende omsætningsvækst og marginer med den eksisterende portefølje af produkter, eller hvorvidt dele af forretningen bør splittes op.

Det skriver Trian i en præsentation, hvor man peger på, Duponts nuværende ledelse kun to gange - i 2010 og 2011 - var i stand til at øge resultatet per aktie som lovet, og det skyldtes mere cyklisk medvind end dygtig ledelse, lyder det fra Trian, der har fået tilslutning fra flere af Duponts store aktionærer.

Presset på Duponts ledelse er blevet så stort, at selskabets administrerende direktør, Ellen Kullman, er faret til tasterne og har forfatter et brev til aktionærerne, som er blevet offentliggjort tirsdag.

Her bedes aktionærerne om at stemme for selskabets indstilling til bestyrelsen og forkaste forslaget fra Trian. Trian peger på, at Dupont er præget af bureaukrati og høje omkostninger, mens Duponts ledelse mener, at en opsplitning af selskabet er yderst risikabelt.

"De har iværksat en omfattende kampagne af misinformation og fordrejninger i et forsøg på at underminere selskabets stærke historik. Trian er ikke det rigtige for Dupont eller dets aktionærer," skriver Kullman til aktionærerne.

Aktionærerne hos Dupont skal til stemmeurnerne den 13. maj.

Storaktionær raser over Danisco-opkøb

Dupont skuffede på toplinjen i fjerde kvartal

Gulerødder skal erstatte syntetiske farvestoffer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier