FødevareWatch

Gulerødder skal erstatte syntetiske farvestoffer

En række syntetiske farvestoffer, der har vist sig at have skadelige bivirkninger, skal erstattes med naturlige farvestoffer. Et nyt fireårigt projekt på Aarhus Universitet, skal tvinge farve ud af gulerødder.

Foto: PR

De næste fire år skal lektor på Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet, Henrik Brinch-Pedersen, aflure den sorte gulerods produktionshemmeligheder for at kunne accelerere den naturlige produktion af farvestof i grøntsagen.

Målet med projektet, der har fået 12,3 mio. kr. bevilget af Innovationsfonden, er at imødekomme den store efterspørgsel efter naturlige fødevarefarver, der er på verdensplan.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier