FødevareWatch

Vækst og haltende farver får fokus i Chr. Hansen-regnskab

Optakt: Chr. Hansen skal i onsdagens kvartalsregnskab levere en høj organisk salgsvækst, hvis ingredienskoncernen skal tilfredsstille analytikernes forventninger.

Foto: PR

Analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans skyder på en organisk vækst på 9,4 pct. i regnskabet for første kvartal af det skæve regnskabsår 2014/15.

"Selskabet er positioneret mod nogle attraktive industrier og har derfor behov for kvartal efter kvartal at fremvise for investorerne, at salgsvæksten kan holdes i et højt gear," siger senioranalytiker ved Sydbank Morten Imsgard, der selv venter en organisk vækst på 10 pct.

Han vil i regnskabet se efter, om der er fremgang i Chr. Hansens svageste division, Natural Colors. Her venter analytikerne en organisk vækst på 7,5 pct. mod en tilbagegang på 4,0 pct. i samme kvartal for et år siden.

"Et af de steder, hvor der har været grus i maskinen, er farvedivisionen, hvor blandt andet USA har tynget udviklingen, men også asiatiske markeder - specielt det kinesiske - har ikke helt levet op til forventningerne," siger han.

Ændret organisation

Chr. Hansen har adresseret problemerne blandt andet ved at ændre organisationen samt ved at investere i dedikerede forskningscentre i Asien.

Morten Imsgard mener, at der er et stort uforløst potentiale i afdelingen, da naturlige farvestoffer bliver efterspurgt af forbrugere på verdensplan. Problemet har dog været at forsikre fødevarevirksomheder om, at Chr. Hansen har helt styr på forsyningen.

"Det store gennembrud ligger nogle år ude i fremtiden. Jeg vil have fokus på de første indikationer af, om det begynder at lysne for farvedivisionen. Det er det ben, der halter. De andre to divisionen plejer at køre relativt stabilt," siger han og henviser til afdelingerne Cultures & Enzymes samt Health & Nutrition, hvoraf førstnævnte er den største.

"Denne gang er der måske lidt mere spænding om det største forretningsområde, fordi markederne for specielt yoghurt har været relativt svage. Tidligere har Chr. Hansen formået at øge salget af kulturer ret uafhængigt af, hvordan markederne har udviklet sig, fordi man har nogle lange strategiske samarbejdsaftaler og unikke produkter, som kunderne kan se værdi i," forklarer senioranalytikeren.

Måske aktietilbagekøb

Morten Imsgaard mener, at regnskabet meget vel kan være ledsaget af et aktietilbagekøbsprogram.

"De skal nærmest komme op med et potentielt opkøb eller en større investering, hvis de skal undlade at gøre det. Pengekassen er ved at flyde lidt over for dem, og det er der ingen grund til. De kan sagtens dele rundhåndet ud af kontanterne og samtidig have råd til at fortsætte væksten," mener Morten Imsgard.

Han peger på, at virksomheden har fordoblet kapaciteten inden for kulturproduktion med et nyt anlæg i Avedøre. Dermed er der foretaget investeringer, der kan drive virksomhedens vækst de kommende år.

To ud af de 11 analytikere, der har oplyst anbefaling, anbefaler "køb" af Chr. Hansens aktie, mens fem har en neutral anbefaling, og fire anbefaler "sælg/reducer". Det gennemsnitlige kursmål er 258 kr. for de 10 analytikere, som har oplyst et sådant.

Chr. Hansen fremlægger regnskab for første kvartal 21. januar.

Danske medarbejdere giver overskud i Chr. Hansen

Henrik Poulsen forlader Chr. Hansen 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier