Farvestoffer vil sælge for 15 mia kr i 2020

Det globale marked for farvestoffer til bl.a. fødevarer forventes at vokse støt over de næste 6 år og nå op på næsten 15 mia. kr. i 2020. Det er især de naturlige farvestoffer, som driver væksten.
Foto: PR
Foto: PR

Der vil være godt bud efter farvestoffer til brug i f. eks. den globale fødevareindustri i årene fremover.

Det er den overordnede konklusion i en ny markedsanalyse foretaget af Grand View Research. Rapporten viser, at det globale marked for farvestoffer vil vokse til 2,46 mia. dollar i 2020. Det svarer til næsten 15 mia. kroner.

Rent volumenmæssigt lå det globale marked på 51.510 tons i 2013, men analysefirmaet forventer en årlig vækst på 4 pct. mellem 2014 og 2020, da det tal bliver hævet til 67.724 tons om seks år.

Kilde: Grand View Research

I 2013 var syntetisk farve det største produktsegment for markedet med en volumen 17.908, hvilket især skyldtes et øget salg af forarbejdede fødevarer globalt set. Europa var det største regionale marked for farvestoffer, hvor markedet nåede en værdi på 590 mio. dollar i 2013.

Og her vil den fremtidige vækst især komme fra et større forbruger fokus på naturlige og organiske farvestoffer, fremgår det af rapporten.

Grand View Research identificerer i øvrigt de danske selskaber Chr. Hansen og Danisco, samt selskaberne BASF, DSM og Sensient Technologies Corporation som de vigtigste aktører på markedet globalt set. Herudover nævnes Cargill, DD Williamson, GNT Group, LycoRed Ltd, Naturex, SAN-EI GEN F.F.I. INC, Sethness Products og WILD Flavors som væsentlige aktører.

Sundhedsbølge slår igennem hos smagsudvikler

DTU om nyt center: "Nu kører toget"

Millionprojekt skal udvikle naturlige ingredienser

Ingrediensgigant vil fordoble salget

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også