Danisco-ejer vil lancere 4000 produkter inden 2020

Daniscos faciliteter i Brabrand skal danne rammen om forsknings- og udviklingsarbejde, der skal føre til lanceringen af 4000 nye fødevareprodukter frem mod 2020 for moderselskabet Dupont.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Industrigiganten Duponts division for Ernæring og Sundhed vil spille en rolle i lanceringen af hele 4000 fødevarerelaterede produkter over de kommende seks år.

Det fortalte Craig Binetti, der står i spidsen for afdelingen, til Food Navigator, da mediet besøgte selskabets største forsknings- og udviklingsafdeling i Brabrand ved Aarhus i forbindelse med denne afdelings 50 års jubilæum.

Faciliteterne i Brabrand var tidligere ejet af den danske enzym- og ingrediensvirksomhed Danisco, som den amerikanske storkoncern opkøbte for næsten 30 mia. kr. i 2011.

”Vi har selvfølgelig investeret i fusioner og opkøb for at styrke vores position på området, men vi fortsætter med at investere i F&U (forskning og udvikling, red.), og det er kun blevet styrket gennem Danisco,” sagde Craig Binetti til branchemediet.

Dupont brugte i 2013 ca. 13 mia. kr. på F&U, hvilket svarer til omkring 6 pct. af omsætningen, og på tværs af samtlige divisioner, som inkluderer kemikalier, landbrugsprodukter og industrimaterialer, lancerede man 1800 nye produkter i løbet af året.

Koncernen vil fremover fastholde investeringsniveauet i forskning og udvikling på samme niveau som i 2013, og man forventer altså, at det vil føre til i alt 4000 produktlanceringer på fødevareområdet frem mod 2020.

Dupont satser stort på Danmark

Dupont-chef sætter fokus på madteknologi

Droppede Danisco og gik solo

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også