Dupont-chef sætter fokus på madteknologi

Direktøren i amerikanske Dupont drejer virksomhedens fokus væk fra kemi og retter blikket mod teknologi til fødevareproduktion og landbrug.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Igennem 211 år har Duponts hovedfokus været kemi. Ikke længere. Koncernchef Ellen Kullman har på fem år drejet virksomhedens forretning over mod højteknologisk landbrug og ernæring. Det skriver Time Magazine.

I februar kunne Dupont, der i 2011 købte danske Danisco for ca. 34 mia. kr., præsentere et fordoblet overskud for fjerde kvartal på baggrund af et stærkt salg af højteknologiske frø og pesticider.

"Jeg startede i Dupont midt i finanskrisen, hvor verden ikke var et ret sikkert sted.(..) Vi udviklede en strategi, som fokuserer på videnskab og ernæring, og blæste virkelig liv i områder som industriel bioscience, som jeg har været engageret i for over et årti siden," siger Ellen Kullman til Time og fortsætter:

"Jo mere jeg rejser rundt i verden, jo mere overbevist bliver jeg om, at denne strategi vil føre til højere vækst og større værdi for investorerne, på grund af hvor voldsomt verden forandres i dag."

I Duponts Nutrition and Health-afdeling arbejder man med et hav af forskellige opgaver som f.eks. at udvikle teknologi til at øge holdbarheden i mad.

"Med befolkningsvæksten sker der en enorm urbanisering. Det betyder, at folks spisevaner, kilder til mad, hvor de skaffer maden fra osv. ændrer sig. Jeg ser derfor behovet for adgangen til sund mad med høj fødevaresikkerhed til overkommelige priser som fremtidens største udfordring,” udtalte direktør i afdelingen, Craig F. Binetti, for nylig til Fødevare Watch.

Chr. Hansen får hjælp af internationale profiler

Krydderi-direktør er optimist trods uro

USA sænker prognose for majslagre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også