FødevareWatch

Alfa Laval sætter Q3-rekord for omsætning og resultat

Det svenske industriselskab Alfa Laval, der producerer pumpe-, varme- og kølesystemer, nærmer sig et milliardresultat for årets tredje kvartal.

Industriselskabet Alfa Laval, der blandt andet producerer pumpe-, varme- og kølesystemer til blandt andet mejerisektoren kom fint ud af tredje kvartal til trods for et fald i ordreindgangen.

Selskabet venter nu, at efterspørgslen i fjerde kvartal vil være på niveau med eller højere end niveauet i tredje kvartal.

Det skriver Alfa Laval tirsdag i regnskabet for tredje kvartal.

Industriselskabet kom ud af tredje kvartal med et nettoresultat på 988 mio. svenske kr. mod 697 mio. svenske kr. i samme periode sidste år. Resultatet per aktie steg dermed til 2,34 svenske kr. fra 1,65 svenske kr. i tredje kvartal 2014.

Selskabet kunne også se sin omsætning forbedret en smule, men måtte samtidig se ordreindgangen falde.

Omsætningen for perioden endte på 9693 mio. svenske kr. mod tidligere 9272 mio. svenske kr. Ordreindgangen faldt et nøk til 8686 mio. svenske kr. mod en ordreindgang på 9708 mio. svenske kr. i samme periode sidste år.

"Omsætning og resultat nåede rekordniveauer for et tredje kvartal. Samtidig bidrog et stærkt cashflow med at mindske gældsætningen i relation til EBITDA til under 1,8. Ordreindgangen var på 8,7 mia. - en sekventiel nedgang på 5 pct., hovedsageligt forklaret med, at der blev reserveret færre store ordrer," siger Alfa Lavals koncernchef, Lars Renström, i regnskabet.

Fødevareindustrien skal bruge mindre vand

Kapitalfond skal løfte Primodan

Mammen får nyt navn og åbner snart nyt mejeri

Foss har fordoblet salg i Indonesien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier