FødevareWatch

Landmænd uenige om S-deltagelse i landbrugspakke

Skal Socialdemokratiet med i en aftale om fødevare- og landbrugspakken, hvis det samtidig betyder, at der skal skrues på indholdet? Det er der blandt landmændene stor uenighed om.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

Fødevareminister Eva Kjer Hansen skal skarpt ridset op vælge mellem to veje, når hun i dette efterår skal finde et flertal til den kommende fødevare- og landbrugspakke. Det skriver Altinget.dk.

Der er i udgangspunktet bred enighed om, at det bedste vil være, hvis Socialdemokraterne bliver en del af aftalen, hvis den lander på nogenlunde samme sted som den 16-punktsplan, der blev diskuteret under den tidligere regering, men der er blandt landmændene en frygt for Socialdemokraternes deltagelse i forliget.

“Hvis et bredt forlig betyder, at man bliver nødt til at udhule nogle af de 16 punkter, så vil jeg hellere vove det ene øje og sige, jamen godt, så tager vi det smalle forlig,” siger Mogens Dall, bestyrelsesformand i LandboSyd til Altinget.dk.

Landmænd bliver kvalt i deres egen succes

I den anden lejr finder man et par andre landboforeningsfolk, som mener, at den brede og langsigtede aftale med Socialdemokraterne er klart at foretrække.

“Jeg går helt sikkert efter et bredt forlig, også selv om indholdet skulle blive udvandet lidt, fordi man er nødt til at tænke ligesom modstanderen, hvis man skal vinde kampen, og hvis der skulle blive et nyt flertal om tre et halvt år, så får vi jo med pisken igen, hvis de mener, at aftalen bliver for besværlig,” siger Thomas Hansen, bestyrelsesformand i Kolding Herreds Landbrugsforening.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

I september meldte Socialdemokraternes fødevareordfører Simon Kollerup sig klar til at indgå i forhandlingerne om den kommende fødevare- og landbrugspakke, men Eva Kjer Hansen har også understreget, at hun er klar til at trumfe efterårets aftale igennem uden støtte fra oppositionspartierne

"Jeg vil også kunne lave den med det flertal, der står bag regeringen. Og jeg synes, der har været nogle rygmarvsudmeldinger fra oppositionspartierne, som kunne tyde på, at der måske ikke er den største vilje til forhandling," sagde Eva Kjer Hansen til Børsen juli.

Udgifterne til husdyr-MRSA stiger markant

Eva Kjer: "Vi har simpelthen brug for nye markeder"

S klar til forhandling om landbrugspakken

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier